Coffeebar

In coffeebar LUTTIK kun je dagelijks tussen 0900 en 1800 uur genieten van koffie en thee en een hartig of zoet hapje. We hebben geen vast menu, dus laat je verrassen door wat we wanneer jij bij ons te gast bent op het schoolbord hebben staan.

Koffie drinken, relaxen, bijpraten, werken, een spelletje doen, even bijkomen na een dagje Alkmaar…
doe dat vooral bij ons in de LUTTIK coffeebar!

‘Alles’ in onze lichte, gezellige coffeebar is te koop! De koffiebonen waarmee wij onze huiskoffie maken en de thee van Boot Koffie, de lampen van Earthware en Zuiver, de banken van het Nederlandse meubelmerk Ginger en het servies van Urban Nature Culture. Zelfs de schorten die we dragen (van Uashmama) en de linnen theedoeken (van Urban Nature Culture) zijn te koop (in de conceptstore).

De koffie

Onze huis-koffie is de Brazil Santos Espresso. De smaak zou je kunnen omschrijven als ‘droppig, met blauwe bes en caramel’. Maar wij als koffiedrinkende liefhebbers vinden het gewoon een lekkere, volle koffiesmaak.

De Brazil Santos Espresso komt uit Brazilië. Santos is de naam van de havenstad waarvandaan de meeste koffie oogsten uit Brazilië worden geëxporteerd naar Europa.  Karaktevol, passievol en uitdagend zijn enkele van de uitgesproken eigenschappen van de Braziliaanse bevolking en deze passen ook perfect bij de kenmerken van de Brazil Santos Espresso. Een zeer uitbundig smaakfeest in je koffiekop. De Brazil Santos komt van koffieboer Tarcízio die decennia lang heeft gewerkt aan de opbouw van zijn plantage Fazenda Sao Francisco da Bella Vista. Deze plantage ligt in Mantiqueira de Minas dichtbij Carmo de Minas in Minas Gerais op 1100 meter hoogte.

De Braziliaanse bonen worden door het Nederlandse bedrijf Boot Koffie  in Nederland op ambachtelijke wijze gebrand. Boot Koffie heeft als missie iedereen gelukkig te maken met de smaak van koffie, de naam van de koffieboer bekend te maken en mee te helpen aan waardige leefomstandigheden op de koffieplantage. Boot Koffie betaalt de koffieboeren in ontwikkelingslanden een rechtvaardige prijs voor hun bonen.

Natuurlijk kun je in coffeebar LUTTIK de Brazil Santos Espresso bonen ook kopen!

Foto’s