Boutique hotel

Boutiquehotel LUTTIK is een klein, bijzonder hotel. Hoewel ons pand de nodige grandeur uitstraalt, is het de bedoeling dat je je thuis voelt bij ons. Maar dan wel met de nodige extra ambiance en luxe natuurlijk! Geen standaard luxe, maar luxe in de vorm van licht en ruimte, onze eigen Luttik-stijl, een prachtige locatie in de oude binnenstad van Alkmaar, een informele sfeer en echt heerlijke bedden.

Veel dingen bij LUTTIK doen we net een beetje anders dan ergens anders, of zien er anders uit dan ergens anders… we hebben namelijk alles zo bedacht en uitgewerkt zoals wij dat persoonlijk zelf graag zouden zien en ervaren als gast of klant. En we zijn ervan overtuigd dat onze eigen manier en onze eigen stijl ook vele anderen zal aanspreken!

De kamers

Alle zes kamers hebben een geweldig uitzicht over de gracht, de kaasmarkt of (de daken van) de prachtige binnenstad.

Iedere kamer heeft een heerlijk twee persoons Hästens bed (1.80 x 2.10 mtr), luchtige donzen dekbedden van White CLoudz, fijn linnen beddengoed van Passion for Linen, zachte katoenen handdoeken van House in Style, een handige werk/ontbijttafel, een gezellige zithoek, een brocante kledingkast en een ruime open badkamer met apart toilet. Vijf kamers hebben een groot vrijstaand bad en alle zes kamers hebben een zeer ruime inloop-regendouche.

Op twee van de zes kamers staat een fijn slaapbankje dat uitgeklapt kan worden tot een goed bed waar twee kinderen kunnen slapen. Een extra babybedje kan gratis op de kamer worden gezet.

Je kunt gratis gebruik maken van snelle WIFI op je kamer en van een IPad-pro om televisie en/of films te kijken of op internet uit te zoeken wat er allemaal te doen en te zien is in Alkmaar en omgeving.

Verder vind je op alle kamers een föhn en heerlijk geurende verzorgingsproducten van Marie Stella Maris.

Het ontbijt

Natuurlijk kun je bij ons ontbijten als je bij LUTTIK logeert. In principe krijg je je ontbijt op je kamer gebracht (tussen 8:00 en 11:00 uur), maar als je liever in de coffeebar ontbijt, dan kan dit natuurlijk ook. Of ’s zomers op ons kleine, maar gezellige dakterrasje natuurlijk!

Ook het ontbijt is een beetje anders dan anders. Op z’n ‘LUTTIKs’. Op je kamer (en in de coffeebar) vind je ons ontbijt menu. Je kunt alle ontbijt gerechten en dranken  in elke combinatie los bestellen bij de coffeebar voor de volgende ochtend. Zou je deze bestelling voor 18:00 uur even door willen geven? Laat dan ook meteen even weten hoe laat je graag wil ontbijten.

En vergeet niet…. ‘Alles’ in de kamers is te koop!

Reserveren

Wanneer je direct via onze website een kamer reserveert is dit voordeliger.

Bovendien kun je dan bij je reservering aangeven of je als extra service een fles bronwater, een fles wijn of een koud biertje op de kamer klaargezet zou willen hebben.

Kamer 1

Licht en ruim op de 1e verdieping

Deze heerlijke, lichte kamer bevindt zich op de eerste verdieping, heeft een zeer hoog plafond met prachtige oude balken en een super uitzicht op het tegenoverliggende idyllische grachtje.

De kamer heeft een open badkamer met een zeer ruime inloop-regendouche en een aparte wc.

Kamer 2

Uitzicht op het idyllische ophaalbruggetje

Deze fijne lichte kamer bevindt zich op de tweede verdieping. Vanuit deze kamer kijk je door het unieke ronde hoekraam uit op het idyllische ophaalbruggetje over de gracht (Luttik Oudorp), richting het Waagplein, waar wekelijks de beroemde kaasmarkt plaatsvindt.

De kamer heeft een open badkamer, met een groot twee persoons vrijstaand ligbad, een zeer ruime inloop-regendouche en een aparte wc.

Kamer 3

Zeer ruime kamer op de tweede verdieping

Deze kamer is zeer ruim en bevindt zich op de tweede verdieping met een fijn uitzicht over de gracht (Luttik Oudorp).

Het bankje in de gezellige zithoek op deze kamer is een slaapbank, die uitgeklapt kan worden tot een comfortabel bed, waar eventueel twee kinderen kunnen slapen.

De kamer heeft een open badkamer met een groot twee persoons vrijstaand ligbad, een zeer ruime inloop-regendouche en een aparte wc.

Kamer 4

Heerlijke lichte kamer

Deze heerlijk lichte kamer bevindt zich op de derde verdieping. De unieke ramen in deze kamer, waaronder een rond hoekraam, bieden een geweldig uitzicht op zowel de gracht als het idyllische ophaalbruggetje over de gracht richting het Waagplein, waar wekelijks de beroemde kaasmarkt plaatsvindt.

De kamer heeft een open badkamer, met een comfortabel vrijstaand ligbad, een zeer ruimte inloop-regendouche en een aparte wc.

Kamer 5

Fijn uitzicht over de gracht

Deze kamer bevindt zich op de derde verdieping. Het is een zeer ruime kamer, met een fijn uitzicht over de gracht (Luttik Oudorp).

Het bankje in de gezellige zithoek op deze kamer is een slaapbank, die uitgeklapt kan worden tot een comfortabel bed, waar eventueel twee kinderen kunnen slapen.

De kamer heeft een open badkamer, met een twee persoons vrijstaand ligbad, een zeer ruime inloop-regendouche, een dubbele wastafel en een aparte wc.

Kamer 6

Unieke loftkamer op de zolderverdieping

Deze kamer is een unieke loftkamer op de zolderverdieping. Door de vijf dakramen is het licht in deze kamer prachtig en het uitzicht over de oude binnenstad heel bijzonder.

Met shutters kun je ervoor zorgen dat het te veel aan (zon-)licht buiten blijft, maar ’s nachts kunnen de shutters natuurlijk ook juist opengezet worden om vanuit je bed te genieten van de sterrenhemel.

De schuine wanden en balken maken zowel de kamer als de open badkamer heel romantisch. Er is een vrijstaand twee persoons bad, een zeer ruime inloop-regendouche en een aparte wc.